Gebouwconditionering met actieve schimmelbestrijding voor Bavaria

Bavaria in Lieshout voorziet vier gebouwen van gebouwconditionering. Colt levert een totaalconcept voor de gebouwen met tankopslag van bier, gebaseerd op het bestrijden van condensatie met straling en convectie. Dit wordt gecombineerd met actieve schimmelbestrijding door ionisatie.

Bierbrouwer Bavaria schreef een tender uit voor gebouwconditionering, om condensatie te voorkomen. Deze condensatie komt voor in ongeconditioneerde ruimtes, met schimmels tot gevolg. Het totaalconcept van Colt International  bestrijdt met ionisatie de schimmels en heeft tevens een laag energieverbruik.

Condensatiebestrijding

In drie van de vier gebouwen maakt Colt gebruik van straling en convectie van de aanwezige koude tanks en leidingen, die actief gekoeld zijn. De aanpak zorgt voor een effectieve condensatiebestrijding. Het vierde gebouw heeft geen actief gekoelde tanks en daarom vereist de ruimte koeling om bieropwarming te voorkomen.

Schimmels onschadelijk

Het Ionair-systeem produceert bipolaire zuurstofmoleculen, die oxideren of vervuilingen neutraliseren. De lucht wordt continu over de ionisatiemodules gevoerd en vervolgens verspreid door speciale nozzles. Hierdoor worden schimmels onschadelijk gemaakt en kunnen ze via de lucht niet meer overgedragen worden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Colt International