Duurzaam Gebouwd Magazine 29: Naar 100% hergebruik

“Wij willen naar 100% hergebruik”, zegt Roland de Waal, concerndirecteur bij Heijmans en initiator van duurzaamheid. Lees hoe deze grote aannemer invulling geeft aan TCO en hoe onconventionele samenwerkingen tot stand komen met partijen als Studio Roosegaarde.

Naast dit interview leest u in het thema Klimaattechniek over de tot dusver onderbelichte duurzaamheidsaspecten van de Markthal te Rotterdam en hoe een dynamische gebouwsimulatie zorgt voor een objectieve toetsing van het binnenklimaat.

Duurzaamheidseisen RAI krijgen gestalte

Ook komt de bouw van twee nieuwe gebouwen van de Amsterdam RAI naar voren. “Wij willen de duurzaamste evenementenorganisator van Europa zijn”, zegt Wilco van den Born, projectmanager Nieuwbouw Scheldepleingebouw Amsterdam RAI.

Herbruikbare Hippe Hoogbouw

Verderop in het thema Renovatie komt Birgit Dulski, senior consultant bij het NIBE aan het woord, over de effectiviteit van een objectgerichte versus gebiedsgerichte aanpak van duurzame monumentenzorg. Ook nemen we de complete makeover  van vijftien portiekflats in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg onder de loep.

Een week in het leven van: Meindert Smallenbroek

Ten slotte vindt u in deze nieuwe editie van Duurzaam Gebouwd Magazine een nieuwe rubriek: ‘Een week in het leven van’, waarin Duurzaam Gebouwd een week lang op pad gaat met een verduurzamer. Deze uitgave nemen we een kijkje in de keuken van Meindert Smallenbroek, directeur Bouwen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dit tijdschrift is te vinden op DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine. Hier staan ook de meest recente uitgaves van Building Holland Magazine en BREEAM-NL Magazine.

Deel dit artikel

permalink