Molenplein Middelharnis wint PassiefBouwen Award 2014

De PassiefBouwen Award 2014 in de categorie woningen nieuwbouw is gewonnen door het project Molenplein Middelharnis. Chris Zijdeveld, voorzitter Stichting PassiefBouwen en Duurzaam Gebouwd-expert, reikte de prijs uit aan Simon van Nieuwaal, directeur-bestuurder van Woongoed GO.

De zes zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen van dit project werden volgens het Passiefbouwen-principe ontworpen en ontwikkeld. Peter Steenhoven van DWA kent de hoge ambities. “Door een slim ontwerp en een zorgvuldige uitvoering is het gelukt om te voldoen aan de strenge eisen van PassiefBouwen.”

De woningen hebben een zeer hoogwaardige thermische en luchdichte schil en er is vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning gerealiseerd. Daarna is er vloerverwarming en -koeling en een hybride luchtwarmtepomp toegepast. “Woongoed GO is zeer tevreden met het mooie gevelbeeld van de woningen. PassiefBouwen wordt vaak geassocieerd met rechttoe, rechtaan, maar dankzij een zekere speelsheid in de gevels is daar bij het Molenplein geen sprake van."

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA