Zonnepark Breda haalt doelbedrag

Zonnewijde, het grootste zonne-energie crowdfundingproject van Nederland, heeft zijn doelbedrag gehaald. De bouw van 7.000 zonnepanelen in Breda gaat deze zomer van start.

Het totaalbedrag van € 750.000 werd bij elkaar gefinancierd door 633 deelnemers. Het initiatief werd opgezet door een samenwerking tussen De Zonnewijde, Gemeente Breda, Greenchoice en Zonnepanelendelen.nl. Het project komt te liggen op braakliggend terrein langs de snelweg en produceert de komende twintig jaar 1,6 Gwh elektriciteit per jaar, ofwel de energiebehoefte van ongeveer 450 huishoudens.

De locatie van het park de Zonnewijde

Meedoen

Deelnemers kochten (een deel van) een zonnepaneel in het park. Meedoen kon vanaf € 25. De meeste deelnemers kozen voor ongeveer 2 panelen, voor circa € 900. Iedereen in Nederland kon meedoen aan het project.

Slimme samenwerking

Jeroen Vanson van Greenchoice: “De kracht van het project zit in slimme samenwerking tussen partijen. Hierbij koppelen we het enthousiasme van lokale initiatieven aan de juiste kennis en een flinke dosis slagkracht. Een opschaalbaar model dat landelijk leidt tot een forse toename van lokale energieprojecten.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Breda, Noord-Brabant