Duurzame woonwijk zoekt aannemer

Stichting Schoonschip werkt aan een duurzame woonwijk in Amsterdam-Noord. De ambitie is om een van de meest duurzame woonwijken ter wereld te worden.

De stichting ambieert de woningen zo energieneutraal mogelijk te maken en in de buurt van de drijvende wijk evenveel energie te produceren als te verbruiken.

Minimale energieconsumptie

De woningen, gebouwd volgens de passiefhuisstandaard, worden zo ontworpen dat de energieconsumptie geminimaliseerd wordt. Het doel is de wijk volledig onafhankelijk van externe energie te maken. Met warmtepompen en zonnepanelen wordt de benodigde energie geproduceerd.

Afvalwater en keukenafval worden biogas

De bedoeling is om voor een reductie van 50% tot 70% in elektriciteitsverbruik ten opzichte van het gemiddelde verbruik in Nederland te zorgen. Daarnaast zorgt een centraal drijvende unit voor de zuivering van het afvalwater. Samen met het keukenafval wordt dit vergist tot biogas voor extra energie en warmte. Verder komen er groene daken en kassen op de daken.

Om dit doel te bereiken, zoekt Stichting Schoonschip nog wel naar een aannemer. Architect Space&Matter heeft voor het ontwerp gezorgd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland