Eerste bewoners Geerpark ontvangen sleutel

Eind april heeft wethouder Mart van der Poel van de gemeente Heusden symbolisch de eerste sleutel van de duurzame Vlijmense woonwijk Geerpark overhandigd aan de familie De Wilt-Van de Wiel.

Deze familie maakt deel uit van de 15 bewoners van de eerste koopwoningen in deze Brabantse wijk. De gemeente Heusden en wooncorporatie Vlijmen werken samen aan een duurzame woonwijk, met veel ruimte voor water en groen.

Er komen maximaal 800 woningen, waarbij zonne-energie en hightech-oplossingen garant staan voor duurzame en betaalbare energie.

Extra aandacht aan luchtdichtheid

Om het energieverbruik te beperken zijn de woningen hoogwaardig geïsoleerd en is er extra aandacht besteed aan de luchtdichtheid. Ventilatieroosters in de kozijnen zorgen voor frisse lucht. Daarnaast zijn de ramen bedienbaar om zonder ze te openen de gebruikte lucht af te zuigen. Hierdoor ontstaat er een goede doorstroming.

De vloerverwarming op de begane grond en de radiatoren op de eerste verdieping geven de warmte efficiënt af, zodat er weinig warmte nodig is. De leidingen liggen dicht bij elkaar, waardoor een lage temperatuur nodig is om te verwarmen en zo energie te besparen.

Janssen de Jong Groep ontwikkelt en bouwt de woningen.

Deel dit artikel

permalink