Complex van studentenwoningen met duurzaam beton

De constructie van een complex aan de Jacques Veltmanstraat in Amsterdam is gemaakt van duurzaam beton. Het gaat om 419 studentenwoningen met extra’s als privéterrasjes en een eigen afsluitbare poort.

Voor de constructie wordt Beton Bewust, duurzaam beton, ingezet. Bouwbedrijf VastbouwOost uit Rijssen bouwt de betoncasco’s met tunnels. Het ontwerp komt van Butzelaar CS Architecten uit Amsterdam en TRAJECT Adviseurs en Managers is verantwoordelijk voor het installatieadvies.

Hoge bouwsnelheid

Betonmortel Nederland levert het Beton Bewust-beton en bewaakt voor de duur van de bouw de kwaliteit van het beton. De samenstelling heeft minimaal 20 procent ecogranulaat, maar kan vanwege de weersomstandigheden soms in bindmiddelsverhouding verschillen. Frenklin Den Haan, commercieel manager Betonmortel Nederland: "Wij zijn in het bezit van het keurmerk Beton Bewust. Een onderdeel hiervan is de kwaliteit van het beton. Het resultaat van de koude gietbouw met ecogranulaten en aangepaste mortel is mooi en glad. Dat wil en krijgt VastbouwOost, daar sturen wij op."

Projectleider Henk Bregman van bouwbedrijf VastbouwOost uit Rijssen: “Bij dit project hebben we voor tunnelgietbouw gekozen vanwege de hoge bouwsnelheid. Verwarmen met gas uit een tank vormde een risico in een woonwijk en dat heeft de gemeente liever niet. Daarom passen we koude gietbouw toe. Het werkt efficiënt.”

De twee gebouwen komen in een U-vorm rond een binnenterrein te staan. De oplevering wordt verwacht in het eerste of tweede kwartaal 2016 verwacht.

Foto: VOBN

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VOBN

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland