Belgische modeketen kiest voor gerecycled plafond 

Bij de renovatie van haar 120 winkels heeft de Belgische modeketen JBC gebruik gemaakt van een Cradle-to-Cradle plafondsysteem.

Hierbij viel de keuze op de Perla OP 0,95, een systeemplafond van Armstrong, dat met het Silver-certificaat is bekroond. De samenwerking tussen beide partijen is tot stand gekomen, doordat het bedrijf in plafonds prima kan voldoen aan de vraag naar een duurzaam plafondsysteem. Daarnaast sluit Armstrongs werkwijze aan bij de filosofie en visie van JBC.

Reductie van ecologische voetafdruk

JBC maakte ook gebruik van het Armstrong Plafondrecylingprogramma. In het totaal is 100.000 m2 aan oude plafondstegels gerecycled, wat ook de ecologische voetafdruk reduceert. In aanvulling tot het upcyclen van de oude plafondtegels kan het snijafval van pastegels 100% gerecycled worden in nieuwe tegels. Armstrong-plafonds bestaan tot 82% uit gerecycled materiaal. Daarnaast gebruikt dit bedrijf grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn en overvloedig voorkomen in de natuur.

Het plafond draagt bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit: de hoge densiteit houdt stofdeeltjes tegen en voorkomt filtereffect. Daarnaast leveren de plafondtegels een hoge energieprestatie dankzij de uitstekende thermische isolatie. De renovatie van de 120 winkels is medio 2015 gereed.

JBC is een modeketen in België en Luxemburg, met als filosofie: doe de juiste dingen voor medewerkers en klanten.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Knauf Ceiling Solutions