Jeroen Bosch school wordt De Helix

De openbare school De Helix verzorgt het basisonderwijs in de nieuwe energieneutrale wijk De Draai in Heerhugowaard. Deze school vervangt de Jeroen Bosch school in de Schilderswijk.

De Helix komt in een modern en duurzaam schoolgebouw en is onderdeel van het Buurtcentrum Noord (BCN). Dat bestaat verder uit een sportgebouw, een gezondheidscentrum, enkele woonprojecten van Esdégé-Reigersdaal en zo’n 200 woningen.

Energieneutraal in 2030

De gemeente Heerhugowaard heeft de ambitie uitgesproken in 2030 op gemeentelijk niveau energieneutraal te zijn en heeft Merosch gevraagd om het installatietechnische ontwerp voor deze nieuwe basisschool uit te werken en het duurzaamheidsconcept energieneutraal te implementeren.

In de nieuwe school worden de volgende energiebesparende maatregelen toegepast:

Daarnaast heeft Merosch voor de ontwikkeling van BCN een duurzaamheidsconcept opgesteld, waarin inzichtelijk is gemaakt hoe deze gestelde ambitie gerealiseerd kan worden. Hierbij heeft dit energie- en installatieadviesbureau onderscheid gemaakt tussen structurele maatregelen op gebied en gebiedsniveau enerzijds en concrete duurzaamheidsconcepten voor het schoolgebouw en het sportgebouw anderzijds.

Hoofdaannemer Putter verzorgt de realisatie van het schoolgebouw, naar het ontwerp van Rietvink Architecten. Begin augustus vindt de verhuizing plaats, zodat dit gebouw aan het begin van het schooljaar 2015/2016 in gebruik kan worden genomen.

Beeld: De Helix (beeld: Rietvink Architecten)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Heerhugowaard, Noord-Holland