Rotterdamse basisschool met groendak

De nieuwbouw van Basisschool Onze Wereld, volgens het ‘Frisse Scholen’-principe, heeft op alle dakdelen een extensieve daktuinbegroening. 

Bouwbedrijf De Vries en Verburg heeft deze school gerealiseerd in opdracht van Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam, dat in het totaal 29 scholen heeft voor basis- en speciaal onderwijs. Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten heeft dit nieuwe gebouw van zo’n 2.000 m2 ontworpen.

De school beschikt over 2 lagen met daarin 14 lokalen, een aula, een speelzaal, een personeelsruimte, een bibliotheek, een keuken en enkele kantoorruimten. Dankzij het klimaatbeheersingssysteem voldoet deze school aan het 'Frisse Scholen'-principe.

Extensieve daktuinbegroening

Op de vlakke betondaken is de dampremmende laag van Wédémec losliggend aangebracht, op de (hellende) dakelementen zijn de banen eerst gefixeerd in de overlap en daarna afgelast. Daarnaast is op de hellende dakdelen een PIR-isolatie toegepast en een mechanisch bevestigde onderlaag van Wédémec toegepast. Tijdens de uitvoering vermindert hierdoor de kans op uitglijden.

Daarnaast brengt Binder Daktuinen op alle dakdelen een extensieve daktuinbegroening. Op het geheel van dakbedekkingsconstructie en daktuin verstrekt Wédéflex een Verzekerde Daktuingarantie-extensief.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Wédéflex Duurzame Daksystemen

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland