Tot woongebouw getransformeerde school geopend

De voormalige technische school in Veenendaal is getransformeerd naar huur- en koopappartementen. Onder een nieuwe naam ‘De Reünie’ werd de herbestemming feestelijk geopend.

Wethouder Arianne Hollander, VolkerWessels Vastgoed-directeur Marcel Schipper en Patrimonium-directeur Piet de Vrije spraken het aanwezige publiek toe. “Veel mensen in Veenendaal hebben herinneringen aan dit schoolgebouw”, vertelt Hollander. “Juist daarom is het mooi dat het nu behouden is voor de toekomst.”

Tot woongebouw getransformeerde school

Jongeren en starters hebben hun thuis gevonden in de tot woongebouw getransformeerde school met 61 appartementen. In de herbestemming is veel aandacht besteed aan het bewaren van elementen van het gebouw, de authentieke sfeer en duurzame ontwikkeling.

Om de historie van het gebouw te benadrukken zijn in de gangen prachtige oude schoolfoto’s gebruikt van voormalige leerlingen en onderwijzers aan de technische school. Het ontwerp voor de school komt van de hand van opZoom Architecten.

Aandacht voor De Reünie

In het komende Duurzaam Gebouwd Magazine besteden we uitgebreid aandacht aan de herbestemming De Reünie. Hierin leest u meer over de totstandkoming van het project en de duurzaamheidsambities. Dit tijdschrift verschijnt medio september.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed

Meer nieuws uit Veenendaal, Utrecht