Design & Build-contract renovatie metrostations Amsterdam

In maart 2016 start de renovatie van 16 metrostations van de Amsterdamse Oostlijn.

Het Design & Build-contract van de 16 stations is gegund aan Hegeman+, na een intensieve aanbestedingsprocedure. Zes aannemers tekenden in voor de klus van 57 miljoen euro met ongeveer 2,5 jaar werk.

Op Wijnemenjemee.nl is te lezen dat de bestaande situatie in zes maanden tijd in kaart wordt gebracht. Daarnaast worden materialen ingekocht, personeel ingehuurd en de communicatie aan reizigers, omwonenden en ondernemers voorbereid.

Door onder andere het weghalen van nissen en hoeken, meer daglicht in de stations en liften van glas worden de plekken overzichtelijker. Dit heeft een veiliger gevoel voor reizigers als gevolg.

Hinder

Het werk aan de stations brengt onvermijdelijke hinder met zich mee, maar de metro blijft gewoon rijden. Drie stations met één toegang zijn gedurende twee maanden onbereikbaar: Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg.

Renovatie tot voorjaar 2018

De renovatie start in maart 2016 en duurt tot het voorjaar van 2018. Op de website van Wijnemenjemee.nl volgt meer informatie over de planning van de werkzaamheden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland