Herontwikkeling lost kamernood internationale studenten Delft op

Het kamertekort onder internationale studenten in Delft is fors, vanwege de stijgende populariteit van de technische universiteit. Herontwikkeling kan dit maatschappelijke probleem oplossen.

De studentenpaviljoens Aan ’t Verlaat gaan tien jaar lang 130 studenten huisvesten, waarvan het merendeel internationaal is. De paviljoens liggen in een zeer groene omgeving met verschillende hofjes waar de studenten kunnen studeren, ontspannen en barbecueën.

Na tien jaar terug bij eigenaar

Het complex wordt tijdelijk herontwikkeld en wordt na tien jaar teruggegeven aan de eigenaar, GGZ Delfland. Ondertussen ontvangt deze partij huur voor een pand dat anders leeg zou staan. De ontwikkeling werd mogelijk vanwege de vernieuwde crisis- en herstelwet die eind vorig jaar van kracht is geworden.

Twee projecten SHS

De paviljoens vormen het tweede project van Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting (SHS) Delft, dat zich inzet om leegstaand vastgoed en kamertekort onder studenten te verminderen. Het eerste project Studentenflat Aan ’t Verlaat was het eerste project en werd nog geen half jaar geleden officieel geopend door minister Blok. “Het is knapper om een bestaand gebouw te herontwikkelen, dan om een nieuw gebouw te creëren”, zei Blok tijdens de opening van dit eerste project.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland