'Gezondste kantoor ter wereld onthuld in Melbourne'

De grootste zorgverzekeraar van Australië heeft een nieuw hoofdkantoor betrokken, dat garant moet staan voor de gezondste werkplek ter wereld.

Het gebouw van zorgverzekeraar Medibank is ontworpen door architectenstudio Hassell en biedt medewerkers onder andere een sportfaciliteit, een pluktuin en andere groenvoorzieningen. Er staan 2.300 planten in het gebouw en de gevel biedt ruimte aan 520 modulaire planthouders. De 25 meter hoge groene muren bedekken 1/10 van het ruimtelijk oppervlak van het gebouw.

Een groene buitenplaats om te pauzeren of te overleggen

De kernwaarden van de zorgverzekeraar op het gebied van gezondheid zijn duidelijk in het gebouw terug te vinden. Workplace Insight publiceerde een artikel en enkele inspirerende foto’s over dit project. Op de foto’s is onder andere te zien dat vanaf de hoofdingang een spiraaltrap naar een boven loopt. Volgens de architect zijn de vele trappen de eenvoudigste manier om van verdieping te wisselen.


De medewerkers van het hoofdkantoor zeggen zich gezonder te voelen

Medewerkers voelen zich gezonder

Inmiddels is het hoofdkantoor 4 maanden in gebruik en blijken de ambities van dit gezonde gebouw vruchten af te werpen. Zo geeft 70% van de medewerkers aan dat ze zich gezonder voelt. Verder zegt 79% van de werknemers dat ze vaker samenwerkt en vertelt 66% productiever te zijn. Ten slotte is er een daling van 5% ziekteverzuim bij het callcenter.

Fotografie: Studio Hassell

Deel dit artikel

permalink