Binnenmilieu in warme, geborgen omgeving

Vanaf komend schooljaar zit de Rotterdamse basisschool Onze Wereld op de nieuwe locatie in een nieuwbouwcomplex. Het binnenmilieu voldoet aan het programma en het ambitieniveau van Frisse Scholen.

In dit tweelaagse pand bevinden alle groepsruimten zich aan de noordzijde. Hiermee is een goede bouwkundige basis ontstaan voor een prettig binnenklimaat, laat Van den Berg Groep weten. Dit bureau heeft het project begeleid van ontwerp en directievoering tot bouwtoezicht.

Overzichtelijke entree

Aangezien de grootste bronnen van overlast aan de oostzijde liggen, is aan die kant een geluidbuffer opgebouwd met bergruimten, technische ruimten en het vluchttrappenhuis. De veilige, overzichtelijke entree ligt aan de westzijde. Het gebouw opent zich daarom aan de west- en zuidkant, gezicht op de entree en de zongelegen pleinen.

Warme, geborgen omgeving

De aula en speelzaal liggen in elkaars verlengde; een transparant gordijn scheidt ze. Vergroting tot 1 ruimte is hierdoor mogelijk. Aan de aula en speelzaal zijn op de begane grond – naast de kinderopvang – de onder- en middenbouw gelegen. Op de 1e verdieping zijn 6 lokalen voor de bovenbouw en een extra ruimte voor groepswerk en zelfstudie. Een vide tussen deze verdieping en de begane grond verbindt alle groepen met elkaar. In het interieur is vooral hout als afwerkingsmateriaal ingezet om een warme, geborgen omgeving te bieden.

De stichting Kind en Onderwijs Rotterdam voor christelijk primair onderwijs is de opdrachtgever geweest voor deze nieuwbouw, dat € 2,4 miljoen kostte.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland