Van kantoor naar studentenwoningen

In Rijswijk werd in een tijdsbestek van zes weken het voormalige HBG-kantoor getransformeerd naar 168 studentenkamers. De kamers zijn voor internationale masterstudenten van TU Delft.

“Deze snelheid van transformeren kan alleen maar als het hele team, van opdrachtgever tot en met vergunningverlener, goed op elkaar is ingespeeld en volledig gecommitteerd is”, aldus Phlip Boswinkel van herontwikkelaar Local uit Den Haag.

Snel en flexibel

De snelheid van de transformatie is van belang, omdat pas eind juni duidelijk werd dat er voor circa 200 studenten nog geen woonruimte beschikbaar was. “Ieder jaar wordt pas in de loop van mei duidelijk hoeveel internationale studenten wij in augustus moeten huisvesten. Het is voor ons dus noodzaak om samen te werken met partijen die snel en flexibel zijn”, hoofd Central International Office van TU Delft.

Tijdelijke transformatie

Betrokken bij de tijdelijke transformatie zijn TU Delft, Actys Wonen, de gemeente Rijswijk en aannemer CenD. Het voormalige HBG-kantoor is eigendom van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en stond al ruim tien jaar leeg. “Dit project bewijst dat lege kantoren uitermate geschikt zijn voor transformatie naar kleine units. Voor de gemeente Rijswijk is de gekozen oplossing van TU Delft in dit gebouw dan ook een voorbeeld van duurzaam gebruik van de bestaande omgeving”, aldus wethouder Ronald van der Meij.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rijswijk, Zuid-Holland