Voormalig lelijkste gebouw vernieuwd en prijswinnaar

Het voormalig lelijkste gebouw van Rotterdam aan de Coolsingel is internationaal in de prijzen gevallen, nadat een nieuw paviljoen is ontworpen met een verse uitstraling.

Aan de Coolsingel 44 in Rotterdam werd een nieuw paviljoen ontworpen door Mei architects and planners voor McDonalds. Het pand moest passen bij de rijke historische omgeving en een uitstraling krijgen die past bij de Coolsingel.

De verschillende nutsvoorzieningen en verkeersregelkasten zijn opgenomen in het gebouw. Het gebouw heeft een glazen gevel van 6,2 meter hoge glaspanelen van gelaagd glas in combinatie met een extra helder floatglas met een laag ijzergehalte dat vrijwel kleurloos is. De producten die hiervoor gebruikt zijn, zijn Optilam en Optiwhite, beide van Pilkington.

Geanodiseerd aluminium

Door toepassing van verlichting in de gevel wordt de sociale veiligheid verhoogd. De installaties zijn geïntegreerd in het dak, dat als vijfde gevel is ontworpen. Er is gekozen voor goudkleurig geanodiseerd aluminium voor de gevel, een chique ogend materiaal dat tegelijkertijd duurzaam is.

Meer informatie over het project

In bovenstaande film ziet en hoort u meer over dit project in Rotterdam.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland