Hoogste duurzaamheidseisen voor Tilburgs distributiecentrum

Een Europees distributiecentrum gevestigd in Tilburg van 50.000 m2 is in een kort tijdsbestek gerealiseerd en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Ontwikkelaar en investeerder Dok Vast focuste zich bij het pand van de Amerikaanse elektrische autofabrikant Tesla Motors op gebruik van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas en meer. Betrokken bij het project dat New Logic II heet, zijn praktisch alle partijen die ook hebben samengewerkt aan New Logic I.

Binnen zes maanden duurzaam

Habeon Architecten tekende wederom voor het ontwerp en Heembouw voor de uitvoering. Zij realiseerden het gebouw op bedrijventerrein Vossenberg West II in een tijdsbestek van slechts zes maanden. In maart 2014 is gestart met de bouw en in september kwamen het warehouse van 44.000 m2 en de mezzanine/vas van 4.600 m2 gereed. In oktober volgde de oplevering van de kantoren van circa 1.000 m2.

Hoog BREEAM-certificaat

De BREEAM-lat is voor New Logic II, ten opzichte van de eerste editie, hoger gelegd. Zo is de BREEAM-NL score in de opleverfase met 91,22% overtroffen en viel ook de opleverscore hoger uit: 91,18%.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Tilburg, Noord-Brabant