Verhoogde kwaliteit van nieuwe lichtlijn ledarmaturen

Een nieuwe lichtlijn ledarmaturen brengt een verhoogde veiligheid op de werkvloer met verbindingsvrij licht.

Het logistieke centrum van VARO in Lier werd uitgerust met de nieuwe lichtlijn ledarmaturen van Trilux. De oude verlichtingsinstallatie was met vermogens van 250 en 400 watt verantwoordelijk voor een groot deel van de energiekosten van de hal. Bij een renovatie werd dan ook ingezet op twee vlakken, namelijk veiligheid en energie-efficiëntie.

Gering onderhoud en lange levensduur

“Wij zijn enorm tevreden met het resultaat dat de lichtoplossing van Trilux realiseert”, vertelt inkoopdirecteur Nico de Troyer van Varo. “Onze totale energiekosten zijn met 60 procent gedaald. Dat wil zeggen dat we door de nieuwe verlichting twee derde op ons totale energieverbruik besparen. Daar komen aanvullende besparingen bij, die worden gerealiseerd door het geringe onderhoud en de lange levensduur met gelijkblijvende lichtopbrengst.”

Kwaliteitsboost

Ook de kwaliteit van licht ging erop vooruit door de renovatie. “We hebben veel positieve reacties gekregen van het personeel. Het licht wordt ervaren als aangenaam en natuurlijk. Ook de mannen in de palletstapelaars kunnen nu ongestoord naar boven kijken zonder verblind te worden. De verlichting draagt daarmee bij aan een verhoogde veiligheid en comfort.”

Verlichtingsoplossingen

Meer informatie over verlichtingsoplossingen vindt u op de website van Duurzaam Gebouwd-partner Trilux.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Trilux