17 energiezuinige villa's in Den Haag

De Fregatsingel in Den Haag krijgt 17 energiezuinige villa's en de eerste woningen daarvan zijn feestelijk onthuld. De woningen zijn energiezuinig en er zijn natuurlijke bouwmaterialen toegepast.

“Ons ontwikkel- en bouwproces is helemaal rondom onze klanten georganiseerd”, zegt Dutch Housing Company-directeur Walter Landsaat, tevens expert bij Duurzaam gebouwd. “We zoeken aantrekkelijke locaties en verleiden de klant met een aansprekend ontwerp dat hij, samen met ons, kan aanpassen zodat het zijn eigen droomhuis wordt.”

Eigen bouwsysteem met natuurlijke materialen

Er wordt een eigen bouwsysteem toegepast, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. De woningen met een vraagprijs vanaf 500.000 euro zijn voor de start van de bouw, verkocht.

Aanpassen naar eigen smaak

Een van de kopers is Michiel Wijlacker, die samen met zijn vrouw de energiezuinige villa naar eigen smaak liet ontwikkelen. “Dutch Housing Company was hier erg flexibel in: de kleur van de baksteen, de indeling van de plattegronden, de mogelijkheden waren eindeloos.” Wijlacker liet onder andere de woonkamer aan de achterzijde vergroten en de slaapkamer op de eerste etage opsplitsen in twee kleine kamers.

Prefab

De woningen worden gebouwd met een prefabbouwsysteem waarbij de woningelementen bestaan uit een houtconstructie met isolatiematerialen van hout- en papiervezels. “In Duitsland en Oostenrijk worden deze materialen al decennia toegepast in de bouw, maar in Nederland is dit nieuw”, zegt Landsaat. “De toepassing van deze natuurlijke materialen in een luchtdicht en damp-open bouwsysteem zorgt voor optimale prestaties van de woning. Niet alleen wat betreft warmte-isolatie, maar ook op het vlak van geluidsisolatie en vochtregulatie”.

Verkocht

De villa's vanaf 500.000 euro vrij op naam zijn verkocht en naar verwachtingen worden de eerste woningen eind dit jaar opgeleverd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Housing Company

Meer nieuws uit Den Haag ('s Gravenhage), Zuid-Holland