Prestigieuze energie-efficiënte campus in Hamburg

De 'Handelskammer Innovations Campus' in Hamburg heeft een klassieke Art Deco-gevel met doorschijnende lichtgevende pilasters, gebouwd volgens de Green Building-methode.

Het pand heeft een combinatie van esthetiek en energiezuinigheid. De gevelbouwer heeft op maat gemaakte ramen van Wicona uit de Wicline 75-serie. De aluminium profielen werden aangepast aan de specifieke eisen van de architect, waaronder een speciale aanzichtbreedte.

Hoge energie-efficiëntie

De totale diepte van de raamoplossing is 75mm, waarmee een hoge energie-efficiëntie wordt gerealiseerd die aan de Zwitserse Minergie-norm voldoet. De Uw-waarde die wordt bereikt is minder dan 1,0 W/m2K. Door voorfabricering en voorbeglazing op de werf werd de bouwtijd verkort.

Sales manager Mike Schmidt van Wicona prijst de samenwerking tussen de partijen en de bereikte verduurzaming. “Alle bouwtechnische specifieke eisen voor dit architectonische energiezuinige gebouw zijn tot stand gekomen door een zeer goede samenwerking tussen architect, gevelbouwer en de project adviseurs van Wicona. Het is geweldig om te zien waar synergie toe kan leiden.”

Speciaal ontwerp

Het glas werd speciaal voor dit project ontworpen en is voorzien van etsen en zeefafdrukken. De verlichtingskolommen werden in verstek gelijmd en verzegeld. De normaal onzichtbare verbindingsstroken zijn bewust zeer zichtbaar wanneer de achtergrondverlichting is ingeschakeld. De pilasters zijn voorzien van gleuven met geïntegreerde zonwering.

Wicona

Wicona heeft meer dan vijf decennia ervaring in façade ontwerp en engineering. De organisatie biedt een complete service van ontwerpconcepten en BIM-componenten voor het productportfolio tot begeleiding bij fabricage, installatie, testen en oplevering. Meer informatie over Wicona vindt u op de officiële website.

Deel dit artikel

permalink