Copierwoning Zeist valt in de prijzen

De Copierwoning in Zeist, een ontwerp van architectenbureau Jevanhet Architectuur, heeft de Reynaers-projectprijs 2015 gewonnen. De woning, gerealiseerd door gevelbouwer Haro Aluminium, kreeg ruim 20% van alle door het publiek uitgebrachte stemmen.

“De inzending betreft de aanbouw van de woning die Gerrit Rietveld in 1955 voor zijn vriend Andries Copier ontwierp”, schrijft de jury over de winnende inzending. Rietveld maakte een bescheiden woning op een duin, met rechte lijnen en een plat, licht overhellend dak.

Projectprijs

De Copierwoning werd samen met zeven andere projecten door de vakjury genomineerd voor de 18e editie van de Reynaers Projectprijs. Uit de acht genomineerden kon het publiek online haar favoriete top drie samenstellen. Van de bijna 10.000 uitgebrachte stemmen was ruim 20 % voor de Copierwoning, gevolgd door de renovatie van de Koninklijke Gazellefabriek in Dieren en het Brouwhuis in Oisterwijk op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Binnenkort vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaar ontvangt 2.500,00 euro en mag datzelfde bedrag doneren aan een goed architectuur doel. Zo wordt passie voor architectuur ingezet voor een maatschappelijk doel.

Bekijk voor meer informatie over het project bovenstaande video of bezoek de projectpagina.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Reynaers B.V.

Meer nieuws uit Zeist, Utrecht