Bouw gestart NoMa House op Zuidas

De start van de bouw van het NoMa gebouw aan de Amsterdamse Zuidas is gestart. Duurzaam Gebouwd-partner DWA is betrokken als adviseur duurzaamheid en installaties en architectenbureau Dam en Partners tekende voor het ontwerp.

De ongeveer 16.500 m(BVO) tellende NoMa House maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en zorgt voor verse lucht in het gebouw. Het gezonde gebouw heeft een hoogwaardig comfort, klimaatklasse A. Emissie van schadelijke stoffen wordt actief voorkomen door de juiste keuzes van materialen in en aan het gebouw.

Het gebouw wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet uit Amsterdam. De daken worden maximaal benut door pv-cellen voor de de opwekking van duurzame elektriciteit. Led-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik.

Ook tijdens de exploitatiefase wordt actief gestuurd op een duurzaam gebouw. Na ingebruikname worden de prestaties van gebouwgebonden installaties en de kwaliteit van het binnenklimaat continu gemonitord en geoptimaliseerd.

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland