The Edge genomineerd voor BREEAM awards 2016

The Edge op de Amsterdamse Zuidas is genomineerd voor de internationale BREEAM Awards 2016. De BREEAM Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de hoogst scorende, BREEAM-gecertificeerde ontwikkelingen in het voorafgaande jaar. Het is voor het eerst dat een Nederlands gebouw is genomineerd voor deze prijs.

De BREEAM awards zijn een erkenning van de prestaties van degenen die betrokken zijn bij de specificatie, ontwerp en de bouw van BREEAM beoordeelde gebouwen. Projecten moeten zijn gecertificeerd tussen 1 december 2014 - 28 november 2015 om in aanmerking te komen voor de awards.

The Edge behaalde de hoogste BREEAM-score voor nieuwe gebouwen die ooit is afgegeven. Door het gebruik van slimme technologie haalde het kantoorgebouw van 40.000m2 een score van 98.36 procent. Duurzaam Gebouwd-partner Deerns heeft een grote rol gehad bij het behalen van de BREEAM-certificering. “Bij 70 procent van de te behalen credits spelen installaties een cruciale rol”, vertelt Eugène Toussaint senior projectmanager bij Deerns. “We hebben aan de hand van de credits voortdurend gekeken hoe we met installatietechniek nog beter konden scoren. We hebben de lat voor onszelf continu hoger gelegd en de markt uitgedaagd.”

Andere Nederlandse genomineerden in andere categorieën zijn Tesla, ABN AMRO, Almere en ECOstyle. De uitreiking van de awards vindt plaats op dinsdag 8 maart 2016 plaats in Londen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland