Energieneutrale C2C-machinefabriek

Geelen Counterflow is een innovatieve machinefabriek die drogers en koelers ontwikkelt voor de voedingsmiddelenindustrie. De vervanging en uitbreiding van het verouderde kantoorgebouw levert op jaarbasis meer energie op dan het nodig heeft. 

Het bouwteam heeft de energieneutraliteit kunnen realiseren door hoogwaardige isolatie en kierdichting, passieve zoninstraling in combinatie met zonwering en een volledig duurzame energieopwekking met aardwarmte, zonnecollectoren en PV-panelen.

C2C-kantoor

Bij de keuze van diverse bouwmaterialen is het principe van ‘Cradle-to-Cradle’ zoveel mogelijk gerespecteerd. Zo is hout toegepast voor hoofddraagconstructie, gevelbekleding en kozijnen. Daarnaast vormde de herbruikbaarheid na afschrijving van het gebouw of het bouwdeel een doorslaggevende factor bij het kiezen van onder andere vloerafwerkingen, plafonds, beglazingen, tegelwerken en dakbedekking.

Comfort voor gebruikers van het gebouw is terug te zien in de aandacht die is besteed aan het uitzicht, de daglichttoetreding, de openheid, het akoestisch comfort, de individuele regelbaarheid van installaties en de inrichting van de omliggende tuin en het dakterras.

Deel dit artikel

permalink