Transformatie financiële kantoorgebouwen

Het voormalige backofficekantoor van ING en Westland Utrecht Hypotheekbank bij treinstation Amsterdam-Amstel transformeert in een duurzaam, innovatief, modern en toekomstgericht kantoorgebouw met het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Very Good.

Samen met Cairn Real Estate en een financiële partner transformeert Impact Vastgoed dit gebouw van ruim 22.000 m² tot het kantoorgebouw ‘The Cloud’. Dit gebouw kenmerkt zich door zeer grote vloervelden van minimaal 4.000 m². Hierin zorgen 7 kwalitatief hoogwaardige personenliften van Mitsubishi Elevator Europe voor het verticaal transport.

Liften passen eigen snelheid aan

3 van deze liften krijgen de functie variabele snelheid. Deze liften passen hun eigen liftsnelheid aan, naar gelang het aantal personen dat in de liftkooi staat. Dit vermindert de aansluitwaarde met zo’n 40%.

Een glazen dak overdekt de huidige binnentuin, waardoor een indrukwekkend atrium ontstaat. Alle gevels worden vernieuwd en het glasoppervlak hierin wordt uitgebreid. Hiermee ontstaat een transparant en open gebouw met het atrium als het nieuwe middelpunt.

Naar verwachting vindt de oplevering in het tweede kwartaal van 2017 plaats. Het streven is dat het gebouw dan beschikt over energielabel A en de BREEAM-certificering Very Good.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Mitsubishi Elevator Europe B.V.

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland