Voormalig artilleriedepot huisvest nu ondernemers

Aan de Paardenmarkt in Delft is een monumentaal pand begonnen aan een nieuw leven als bedrijfsverzamelgebouw. Remmers adviseerde bij het bestek en leverde producten voor vochtbestrijding en wandafdichting.

Als rijksmonument is het voormalige Artilleriedepot in oude luister hersteld. Er lopen echter geen soldaten meer rond, maar innovatieve ondernemers. Het Rotterdamse Trojaanse Markt verhuurt er ruimten aan technische bedrijven die actief zijn op het gebied van offshore en energie.

Visuele inspectie

Het gebouw stamt uit 1671, is 6.300 m² groot en in 1950 voor het laatst gerenoveerd. De architectenbureaus VVKH Architecten en Veldman+Rietbroek+Smit, beide gevestigd in Leiden, ontwierpen het restauratieplan.

Op hun verzoek heeft Remmers een visuele inspectie uitgevoerd op het vlak van vochtbestrijding en wandafdichting. Ook zijn een 6-tal boorkernen genomen die in het laboratorium van Remmers zijn geanalyseerd op vocht- en zoutbelasting. Op basis hiervan is een werkomschrijving voor het bestek opgesteld.

De werkzaamheden betreffen optrekkend vocht bestrijden, muurverf op de dagkanten van het metselwerk aanbrengen, stucwerk repareren, nieuw stucwerk aanbrengen aan binnen- en buitengevels, scheuren in het metselwerk herstellen en houtworm en bonte knaagkever in het hout bestrijden.

Advies en producten

Hoofdaannemer Bakels+Ouwerkerk Bouw heeft Van Lierop uit Alphen aan den Rijn ingeschakeld om diverse werkzaamheden uit te voeren. “Onze inbreng spitste zich toe op de bestrijding van optrekkend vocht in combinatie met wandafdichting”, legt directeur Guus van Lierop uit. “Voor de vochtbestrijding hebben we Remmers Kiesol C ingezet en voor de wandafdichting Sulfatexmortel en Grundputz.”

In het project Paardenmarkt is op 637 strekkende meter Kiesol C aangebracht en een oppervlakte van 190 m² voorzien van Sulfatexmortel en Grundputz. “Een mooi project waarin we met kwalitatief hoogstaande producten en waardevol advies van Remmers hebben bijgedragen aan een fraai stukje binnenstad van Delft”, aldus Van Lierop.

Foto: De zolder van het Artilleriedepot tijdens de renovatiewerkzaamheden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Remmers BV

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland