Herontwikkeling klooster gemeente Maastricht

Het voormalige klooster aan de Capucijnenstraat in Maastricht is verkocht middels een tender. Duurzaam Gebouwd-partner Brink Groep begeleidde de verkoopprocedure namens de gemeente en adviseerde in de aanloop naar de procedure. De verkoopprocedure werd op maat gemaakt om de doelen van de gemeente optimaal te kunnen realiseren.

Als huidige eigenaar van de locatie was de gemeente op zoek naar potentiële kopers met verfrissende ideeën voor de invulling van het voormalige klooster. Een kostendekkende herontwikkeling en exploitatie leek onmogelijk. Gezien de grootschaligheid en de benodigde investeringen voor achterstallig onderhoud en brandveiligheid besloot de gemeente daardoor om het pand af te stoten.

Marktpartijen kregen de gelegenheid door een openbare aankondiging om zich tot eind september 2015 aan te melden voor deelname aan de verkoopprocedure. Daarbij werden eisen gesteld aan de financiële mogelijkheden en kennis en kunde van deelnemende partijen. Daarnaast konden deze organisaties zich onderscheiden door hun visie te geven op de toekomstige invulling van deze historische locatie.

Herontwikkeling tot zorg- en werkgemeenschap

Gemeente Maastricht besloot onlangs de verkoop van het monumentale pand te gunnen aan Mulleners Vastgoed. De partij herontwikkelt het klooster op korte termijn tot een binnenstedelijk zorg- en werkgemeenschap ‘Jardins Misericorde’. “We zijn zeer tevreden”, laat wethouder vastgoed John Aarts van gemeente Maastricht weten. “De verkoopmethode heeft veel kwalitatief goede inschrijvingen opgeleverd. De winnende bieding is marktconform en heeft gezorgd voor een invulling die van meerwaarde kan zijn voor de stad.”

Adviseur voor gemeente Maastricht: Tristan Kunen (Duurzaam Gebouwd Expert)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv

Meer nieuws uit Maastricht, Limburg