Duurzamere toekomst voor Manchester

Vier sociale woonblokken in Collyhurst, Manchester, werden uitgebreid gerenoveerd. De ingrepen omvatten onder meer structureel herstel, plaatsing van nieuwe ramen, nieuwe dakbedekking en nieuwe gevelbekleding.

Duurzaam Gebouwd-partner Rockpanel leverde de nieuwe gevelbekleding: panelen met een kristal laag die ze laat glanzen en kleur laat veranderen afhankelijk van de gezichtshoek en daglicht. De panelen werden niet alleen esthetisch oogpunt geselecteerd, maar ook vanwege de duurzaamheidseigenschappen.

Natuurlijk basalt

Alle Rockpanel-producten worden van natuurlijk basalt gemaakt, door middel van een efficiënt productieproces. Met dit proces kan tot 400 m2 plaatmateriaal worden gemaakt uit een kubieke meter basalt van lokale oorsprong. Het tijdens de bewerking geproduceerde afval wordt gerecycled. Daarnaast bestaat tot een derde van het gebruikte basismateriaal uit gerecyclede materialen.

“Als voorvechters van de groene agenda waakten wij ervoor dat alle producten aan onze duurzaamheidseisen voldeden”, licht Paul Maidment, hoofd home improvements bij sociale verhuurder Northwards Housing toe. “Wij stelden een kort rapport op over het Rockpanel-assortiment en waren onder de indruk van hun uitstekende scores in de Green Guide. Bovendien zouden de solide constructie en de geringe onderhoudsbehoeften van Rockpanel Chameleon de levenscycluskosten beperken.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rockpanel