Granieten stad krijgt nieuwe look

‘The Plaza’, net ten noorden van Aberdeen in het Verenigd Koninkrijk,  is een project van Stewart Milne Homes en heeft een aanbod aan hedendaagse woningen en appartementen. Onderscheidend zijn het historische en industriële karakter, het gebruik van moderne materialen en de duurzame gevelbekleding.

Het project neemt het terrein van de voormalige Davidson Mill in, die van 1797 tot 2005 actief was. De fabriek vormde een belangrijke landschapsbaken voor Aberdeen, ook wel ‘De granieten stad’ genoemd. Toch is het gebouw ondertussen gesloten en afgebroken. De nieuwe appartementen sluiten aan bij de architectuur van de voormalige fabriek door het gebruik van een overeenstemmend baksteentype en door de grote, vierkante en modern ogende ramen.

Duurzame gevelbekleding

Naast de toetreding van veel daglicht door deze ramen is er sprake van een duurzame gevelbekleding. Duurzaam Gebouwd-partner Rockpanel ondersteunde gedurende de ontwerpfase tot en met de afwerking en leverde technische adviezen om de specificaties voor Rockpanel Woods te helpen opstellen.

Het product is samengesteld met duurzame basalt en is nauwelijks te onderscheiden van echt hout. In de granieten stad hebben veel gebouwen een volledig grijze kleur, maar dit project heeft een volledig ander en levendig karakter. Het ontwerpteam koos voor kleuren die ook in het bestaande metselwerk zijn terug te vinden: ebony slate, ebony granite, rhinestone en ceramic oak.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rockpanel