Hostel heeft Europese primeur

Het gerenoveerde The Generator Hostel in Amsterdam heeft de Europese primeur voor de toepassing van HVRF-technologie van Mitsubishi Electric. “Onze rol in het project is dat we mee hebben gedacht in de ontwerpfase met de adviseur en tijdens de uitvoering met de installateur”, vertelt adviseur Martijn van Leerdam van Alklima, de exclusief importeur van Mitsubishi Electric klimaatsystemen in Nederland.

Het is een prachtig gebouw uit 1917 en heeft al meerdere functies gehad. “We hebben dit oude universiteitsgebouw op risico gekocht om het te herontwikkelen tot een hotel”, geeft projectontwikkelaar Randy van den Broek van COD aan. “De hotelier gaf aan dat hij een duurzaamheidsambitie heeft en dat komt bij elkaar met dit HVRF-systeem van Mitsubishi Electric.”

Design en technologie

"We verwachten meer HVRF-systemen te installeren als we ons aantal hotels uitbreiden in Europa”, vertelt development director Rory Harte van Generator Hostels. “Wat me in deze renovatie het meest aanspreekt is het creëren van een uniek gebouw. Dit is een hostel met design-elementen gecombineerd met goede technologie om het te ondersteunen.”

Duurzaam Gebouwd Magazine 34

The Generator Amsterdam staat volop in de schijnwerpers in het volgende Duurzaam Gebouwd Magazine, dat in juni verschijnt. In het artikel komt onder andere naar voren waarom Amsterdam een geschikte stad vormt voor het hostel.

Meer weten over het hybride VRF-systeem? Lees dan deze informatiepagina over de technologie of bekijk bovenstaande video.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Alklima Klimaatapparatuur

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland