Nieuw onderkomen ‘Frisse’ bassischool De Schrank

De nieuw gebouwde basisschool De Schrank in het Limburgse Ospel biedt plaats aan ongeveer 340 leerlingen en 20 docenten en scoort hoog voor ‘Frisse Scholen’. 

Als uitgangspunt van deze nieuwe school gold: hoe minder sloopwerk, hoe meer budget voor de rest. Daarnaast waren de lokale betrokkenheid en kwaliteit belangrijke selectiecriteria. Op uitnodiging van de school presenteerden 3 lokale architecten een plan. Uiteindelijk viel de keuze op Bas van Grimbergen.

Binnenmilieu en akoestiek

De projectleiding van de school vestigde grote aandacht op de thema’s binnenmilieu en akoestiek. Een belangrijke rol hierbij is weggelegd voor de verlichtingsoplossingen. De directie van De Schrank focuste zich hierop, omdat ze dit in veel gebouwen mis heeft zien gaan. Als ingenieur is Paul Jacobs vanaf het begin betrokken geweest om te adviseren over bouwfysica, verlichting en overige installaties.

Frisse Scholen

Op het gebied van binnenmilieu was het uitgangspunt om te voldoen aan het Programma van Eisen Frisse Scholen Klasse B. Deze ambitie is ruimschoots waargemaakt. De hele school is voorzien van moderne Trilux-ledverlichting, er is een duurzaam klimaatsysteem toegepast en plafondleverancier Ecophon zorgde voor een plafondsysteem met laag frequent geluid voor een goede akoestiek.

Deel dit artikel

permalink