BREEAM drie sterren ontwerpcertificaat voor Catharinasteeg

MRP Development ontving een BREEAM-NL drie sterren ontwerpcertificaat voor de Catherinasteeg in Leiden. Het certificaat werd uitgereikt tijdens de Provada, op de stand van Duurzaam Gebouwd.

“Het is ons gelukt om de hoge duurzaamheidseisen toe te passen in een unieke binnenstedelijke ontwikkeling, met een combinatie van monumenten en nieuwbouw”, vertelt development manager Remco van der Heijden van MRP. “Dat bereik je alleen door gedurende het hele ontwerpproces het behoud van monumentale waarden en een zo hoog mogelijke duurzaamheidsscore zorgvuldig te integreren.”

Leiden nog meer op de kaart

De partij werkte samen met gemeente Leiden, het Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en bouwhistorische onderzoekers. “Een groot deel van de ruimten is inmiddels ingevuld met een mix van sterke en unieke formules, groot- en kleinschalig, ketens en lokale ondernemers, retail en meer”, legt development manager Maarten Stam van MRP uit. “De onlangs aangekondigde komst van leuke formules als Brownies&DownieS en Yoghurt Barn past perfect in het concept. De combinatie met het Catharinahof (de nieuwe binnentuin) en de Stadsgehoorzaal creëert een nieuwe bestemming in de binnenstad, die Leiden nog meer op de kaart zet.”

Nieuwe winkelverbinding

De nieuwe Catharinasteeg en Catharinabrug vormen tezamen de nieuwe winkelverbinding in het hart van de binnenstad tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat. MRP Development realiseert hier 5.700 m² retail en horeca, deels over meerdere lagen. De nieuwe binnentuin is omgeven door horecaterrassen met ruimte voor culturele evenementen. Boven een deel van de winkels komen 18 sfeervolle appartementen in monumentale panden en 3 nieuwbouwappartementen. De monumentale panden worden gerenoveerd en gerestaureerd en veelal verweven met nieuwbouw.

Duurzaam Gebouwd is aanwezig tijdens Provada als vertegenwoordiger van het Green BuildInvest Initiative. Lees meer over dit Europese Horizon 2020 project of bezoek ons tijdens Provada in hal 11 stand 36. 

Deel dit artikel

permalink