Vernieuwing van ‘Het Dorp’ uit 1962

De oprichting van Academy Het Dorp is een feit. Binnen het initiatief gaan universiteiten, hogescholen en bedrijven hun kennis inzetten voor vernieuwing en ontwikkeling van nieuwe technologieën. Deze noviteiten moeten bijdragen aan vernieuwingen die in Het Dorp doorgevoerd gaan worden.

Het Dorp werd opgericht vanuit de gedachte ‘Je bent geen invalide, je bent een mens net zoals ieder ander’. Daar draait het in 2016 nog steeds om, vindt Louis Cleef, afdeling public affairs van Rockwool Benelux, een van de aangesloten partners in de Academy. "Gebouwen zijn bedoeld voor mensen om te wonen, werken en recreëren. Dat is in Het Dorp niet anders.”

Sociale verduurzaming

Doel van de nieuwe Academy is om te zorgen dat Het Dorp de wijk van de toekomst wordt, waarbij de vernieuwing gebeurt door duurzame, slimme bouw en een optimaal leefklimaat. Terwijl bij duurzaam bouwen vaak wordt gedacht aan energiebesparing en duurzame materialen, wordt sociale duurzaamheid nog wel eens vergeten. “Terwijl energie, comfort en welzijn juist hand in hand gaan”, aldus Cleef. Daarom wordt bij de sociale verduurzaming van Het Dorp wordt gebruikgemaakt van de tool AQSI. Het hulpmiddel onderscheidt de thema's veiligheid, gezondheid, comfort en meer. Binnen de Academy wordt kennis over AQSI gedeeld.

Afronding voorjaar 2017

Binnen de Academy wordt kennis over AQSI gedeeld. De eerstvolgende ontwikkeling van de vernieuwing van Het Dorp is de bouw van ‘Gebouw A’ met 36 nieuwe zorgappartementen. Naar verwachting wordt het gebouw naar verwachting in het voorjaar van 2017 afgerond en in de jaren daarna wordt de rest van Het Dorp vernieuwd.

Meer informatie over AQSI leest u op de officiële website. Bekijk daarnaast de partnerprofielen van Rockwool en Nieman.

Foto: Mies Bouwman geeft het startsein voor de Academy Het Dorp.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.