Cradle to Cradle-oplossingen in Limburgs kantoor

Bij de bouw van het duurzame hoofdkantoor Geelen Counterflow zijn Cradle to Cradle bouwmaterialen gebruikt. Daarnaast wekt de droger- en koelerfabrikant 50% meer zonne-energie op dan ze verbruikt.

Met een score van 99,94% op de schaal van BREEAM bevat het hoofdkantoor in Haelen te Limburg allerlei duurzame snufjes. Ook het dak is duurzaam ingericht: Duurzaam Gebouwd-partner Derbigum zorgde voor de bedekking. Ze plaatsten de plantaardige dakbedekking Derbipure, een bedekking op basis van natuurlijke grondstoffen. Het bevat geen bitumen of andere aardolieproducten.

C2C en meer

Het onderzoeksinstituut EPEA certificeerde Derbipure en het NIBE reikte het Dubokeur-certificaat uit voor de oplossing. Geelen Counterflow waar mogelijk Cradle to Cradle-gecertificeerde materialen of materialen met een zo laag mogelijke footprint. Zo bestaat de hoofddraagconstructie uit lijmvrij massiefhout.

Geelen Counterflow in Duurzaam Gebouwd Magazine

Binnenkort besteedt Duurzaam Gebouwd Magazine uitgebreid aandacht aan Geelen Counterflow. Binnen het thema ‘Gebouwschil’ focussen we in het bijzonder op de gevel van het pand. Houd Duurzaamgebouwd.nl in de gaten voor meer informatie over de verschijningsdatum van deze uitgave.

Deel dit artikel

permalink