165 appartementen en horeca voor Punt Sniep

De ontwikkeling en bebouwing van Punt Sniep in Diemen gaat naar verwachting begin 2018 van start. De geplande oplevering is eind 2019.  

Gemeente Diemen koos voor de combinatie ABC Planontwikkeling en Westplan Investors voor de realisatie van het project. “Een prachtige opdracht, die het belang van vormtaal en storytelling benadrukt en laat zien dat de toekomst ligt in binnenstedelijke ontwikkeling”, vindt directeur ABC Vastgoed Groep Marcel Loosen.

Het projectteam wordt gevormd door architectenbureau KCAP en adviseurs op het gebied van projectmanagement, duurzaamheid, installaties en constructie, respectievelijk ABC Nova, MoBius Consult, J. van Toorenburg en Van Rossum.

Wonen en recreëren

Er verschijnen 165 appartementen, zowel koop als huur in de vrije sector. Het plan biedt ruimte voor een horecagelegenheid met terras op de punt, een sloepenhaventje in het midden, een groen binnenhof richting het spoor en op het uiterste punt een fraaie loopbrug. “Met de ontwikkeling van Punt Sniep zetten we Diemen wederom op de kaart met uitstekende verbindingen en recreatieve mogelijkheden waar je fijn kunt wonen”, aldus wethouder ruimtelijke ontwikkeling Lex Scholte.

Gunning

De gunning werd verleend op basis van de economisch meest voordelige inschrijving, waarbij duurzaamheid van het project en de plankwaliteit werden meegewogen.

Foto: ABC Nova / ABC Planontwikkeling

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE

Meer nieuws uit Diemen, Noord-Holland