Groot onderhoud 153 Zwijndrechtse woningen

In Zwijndrecht zijn 153 woningen aan groot onderhoud onderworpen. Naast energetische verbeteringen kreeg het vastgoed een comfortverbetering.

De woningen zijn gebouwd in 1938 als arbeiderswoningen in opdracht van N.V. Maatschappij der Vereenigde Oliefabrieken (MVO), het huidige Unimills. De wijk was stedenbouwkundig ruim opgezet met diepe tuinen. Een gedeelte van de wijk is later gesloopt in verband met de aanleg van de A16.

Duurzaam Gebouwd-partner BUVA leverde drie specifieke hardglas producten voor het project. De toiletten werden voorzien van inbraak werende valramen type ISO-1300 uitgevoerd in satijnglas. Op verzoek van de bewoners worden de nieuwe voordeuren voorzien van een klein type ISO-1000 draairaam.

Naar energielabel A

Daarnaast wordt het glas-in-lood raam boven de voordeur vervangen door BUVA isolatieglas ISO-1000, voorzien van een keramische print met het originele glas-in-loodontwerp. De toepassing van het hardglas draagt bij aan de isolatiewaarde van de woningen. Na het groot onderhoud hebben de meeste woningen energielabel A, waarmee de eisen van de opdrachtgever ruimschoots worden gehaald.

Betrokken bij het project zijn Van Wijnen Dordrecht als hoofdaannemer en De Deurenspecialist uit Leiden als verwerker van de hardglas ramen. Laatstgenoemde partij maakte en plaatste ook de nieuwe voordeuren. Transcarbo Kunststof Kozijnen was verantwoordelijk voor het realiseren van de BUVA FitStream zelfregelende ventilatieroosters in de nieuwe kozijnen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BUVA