Houten gebouw met circulaire oplossingen

De hoogste houten woontoren van Nederland komt in Amsterdam te staan. Het gebouw combineert duurzaamheid, innovaties en circulariteit.

Het toepasselijk betitelde ‘HAUT’ wordt gerealiseerd door Lingotto, Team V Architectuur, ARUP en brandpartner NLE. Naar verwachting wordt de bouw in de tweede helft van 2017 gestart.



Hout is het voornaamste bouwmateriaal voor het gebouw: de hoofddraagconstructie is vanaf de tweede verdieping volledig van hout. Er wordt ruim drie miljoen kilo CO2 opgeslagen in het gebruikte materiaal. Verder wordt de buitenkant voorzien van 1250 vierkante meter aan energie-opwekkende panelen en het afvalwater wordt door filters op het dak gezuiverd. 

Naast het materiaalgebruik is circulariteit is een belangrijk thema bij deze houten woontoren. Zo is car sharing een ambitie en gaan de ontwikkelaars met elektronicaproducenten in gesprek om verlichting en koelkasten ‘as a service’ aan te kunnen bieden. 

Urban Farming en Outstanding

Urban Farming staat centraal op de begane grond van Haut. Daar wordt een kas, een kwekerij, een terras en een innovatielab gerealiseerd. Dit staat direct in verbinding met het naastgelegen Park Somerlust. Het gebouw gaat de hoogste kwalificatie krijgen op het gebied van duurzaamheid voor nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties: Outstanding.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland