Houten Brede School in Lisse

De brede school De Bollenstreek in Lisse is op 1 juli officieel geopend. De complete constructie is gemaakt van hout, onder andere met slimme houten kanaalplaten als vloeren en plafonds. Daarin zijn ook de installaties opgenomen.

De Bollenstreek is een integraal kindcentrum met speciaal basisonderwijs, buitenschoolse opvang, specialistische jeugdhulp en sportzalen. Door de geïntegreerde houtconstructie heeft het gebouw nu twee royale verdiepingen van 3.20 meter hoog. Daardoor is Frisse Scholen Klasse B haalbaar.

In het groen

Wat betreft het ontwerp ligt het houten gebouw in het groen. Buiten spelen kan op het natuurlijk ingerichte speelplein, dat aan de andere kant van de school tegen de dijk ligt. De overige ruimten worden met elkaar verbonden door één gang die aan de transparante gevel rondom het entreeplein ligt.

Fotografie: Menno Emmink Fotografie

Op 27 & 29 september en 4 & 6 oktober 2016 organiseert Duurzaam Gebouwd opnieuw een seminarreeks Scholen. De seminarreeks wordt georganiseerd om verduurzaming bij scholen te versnellen. De reeks is onafhankelijk samengesteld en gratis toegankelijk voor de doelgroep: de besturen, directieleden en facilitair managers van scholen, architecten en senior professionals van de overheid en bedrijven. Meer informatie en de inschrijfmogelijkheid vindt u op deze pagina.

Deel dit artikel

permalink