Grootschalige transformatie appartementencomplex Zuidas

Een appartementencomplex aan De Boelelaan op de Zuidas van Amsterdam wordt grootschalig getransformeerd. Als onderdeel daarvan is de nieuwe daktuin geopend op het complex, met de toepasselijke naam ‘De Boel’.

Vesteda kocht in 2015 het bestaande gebouw aan de De Boelelaan in Amsterdam Buitenveldert en besloot het complex te transformeren tot een modern woon- en werkgebouw. Het ontwerp komt van Hans van Heeswijk architecten.

Gemeenschappelijke daktuin

De Boel biedt 154 huurappartementen waarvan 10 penthouses voor de doelgroep young professionals. Op het middendeel van het dak is een gemeenschappelijke daktuin aangelegd met panoramisch uitzicht. Hier krijgen bewoners de kans en de ruimte om elkaar te ontmoeten.

De daktuin is uitgevoerd als polderdak, waardoor het water wordt gebufferd. Het regenwater wordt op het dak opgevangen en vastgehouden en daardoor wordt de beplanting bewaterd. Dit ontlast de druk op de riolering en compenseert het tekort aan oppervlaktewater in het omliggende gebied.

Polderdak realiseren

Het appartementencomplex geeft vorm aan de ambitie van de Gemeente Amsterdam om de komende drie jaar 25.000 m2 polderdak te realiseren aan de Zuidas. De taktuin is inmiddels feestelijk geopend met de bewoners.

Fotografie: Jan-Kees Steenman

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland