Efficiënte inrichting gebouwbeheer door sensoren

In het kantoor van verzekeraar Aegon in Den Haag hebben Heijmans, CSU, Ericsson en Clickey een pilot gestart met data-analyse door sensoren. Dit heeft als doel om tot een efficiënte inrichting van duurzaam gebouwbeheer te komen.

Het idee van het koppelen van sensoren aan een digitaal platform is om zo het gebouwgebruik inzichtelijk te maken. Dit moet leiden tot een kostenefficiëntie en een hogere beleving en kwaliteit voor werknemers.

Integratie techniek, data en dienstverlening

Met dit sensorenconcept BeSense zeggen de 4 bedrijven in te spelen op de toenemende behoefte van gebouweigenaren aan het efficiënt inrichten van duurzaam gebouwbeheer door techniek, data en dienstverlening binnen gebouwen te integreren. Flexwerken maakt de bezettingsgraad van gebouwen moeilijk meetbaar. BeSense levert feiten over het gebouwgebruik, waarop de bezettingsgraad en de schoonmaakdienstverlening kan worden afgestemd.

Vanaf de eerste ideevorming is Aegon hierbij betrokken. De pilot omvat 16 sensoren op 12 werkplekken, 2 vergaderruimtes en 2 toiletunits. Deze proef eindigt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016. 

Deel dit artikel

permalink