€ 3 miljoen voor renovatie naar energielabel B

Woningcorporatie Woonbron heeft € 3 miljoen geïnvesteerd om 75 woningen aan de Kuyperweg, Mijerstraat en Kappeyne van de Coppellostraat in Delft duurzaam te renoveren. De maatregelen bieden de bewoners meer wooncomfort en een lager energieverbruik.

Aannemer Smits Vastgoedzorg heeft voor de werkzaamheden gezorgd. Zo hebben alle woningen dak- en gevelisolatie gekregen en zijn ze voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met HR++glas. Hierdoor is het energielabel verbeterd van F, E of D naar B. Verder voldoet het hang- en sluitwerk van de ramen en deuren nu aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Besparen op energieverbruik met slimme meter en test

Om haar huurders te helpen bewuster met hun energie om te gaan, is Woonbron een samenwerking aangegaan met WoonEnergie. Dit geeft hen de mogelijkheid om kosteloos een energietest te doen. Op basis van zo’n test geeft een adviseur persoonlijke tips en advies om eenvoudig op het energieverbruik te besparen. Daarnaast geeft de corporatie haar huurders van de Mijerstraat de slimme meter Toon cadeau, ter waarde van € 275. 

De werkzaamheden zijn in oktober 2015 gestart en hebben 10 maanden geduurd. Woonbron heeft met de aannemer resultaatgericht afspraken gemaakt over de uit te voeren werkzaamheden. Voor corporatie was dit een nieuwe werkwijze en ze is tevreden hoe Smits Vastgoedzorg dit project heeft uitgevoerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland