40 woningen gerenoveerd met schilrenovatiepakket

In de Zwijndrechtse wijk Walburg heeft Willems Vastgoedonderhoud 40 woningen van woningcorporatie Trivire binnen 5 dagen gerenoveerd van energielabel E naar label A. 

Voor deze renovatie hebben de bewoners hun huis niet hoeven verlaten. Dit was mede te danken aan TopppHuis, een prefabconcept dat deze aannemer heeft ontwikkeld. De 3 P’s staan hierbij voor people, planet en prosperity. De basis van dit concept is een degelijk casco met een verwachte exploitatietermijn van minimaal 25 jaar.

Duurzaam gerenoveerd met schilrenovatiepakket

Daarnaast is de schil van de woningen duurzaam gerenoveerd en geïsoleerd met het schilrenovatiepakket BSK Prefab. De gebruikte isolatiematerialen zijn afkomstig van Inthermo, leverancier op het gebied van gevelisolatie voor de houtskeletbouw. Alsecco heeft de minerale steenstrippen geproduceerd: deze fabrikant maakt deze strippen per project op maat, kleur en structuur om voor een robuust uiterlijk te zorgen. Daarnaast heeft Willems Vastgoedonderhoud gebruik gemaakt van zo veel mogelijk duurzame materialen, zoals Europees naaldhoud voor de kozijnen met driedubbel glas.

Duurzaamheid, energiezuinigheid en wooncomfort

Al deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat het wooncomfort van de bewoners stijgt, hun woonlasten dalen en de onderhoudskosten over de totale exploitatieperiode voor de eigenaar van de woning afnemen. Hierbij steunt DAW Coatings, moederbedrijf van Inthermo en Alsecco, op een constructief samenspel met haar opdrachtgevers en co-makers om gezamenlijk scherp in te zetten op duurzaamheid, energiezuinigheid en wooncomfort.

Deel dit artikel

permalink