Energieneutraal landgoedstation Driebergen-Zeist

In september beginnen de voorbereidingen voor de vernieuwing van het stationsgebied Driebergen-Zeist. Op de planning staat het zoveel mogelijk energieneutraal maken van het nieuwe landgoedstation.

De opdracht voor de vernieuwing van het stationsgebied is door ProRail gegund aan BAM. In het voorjaar van 2017 start de bouw van het € 90 miljoen waardevolle project. Binnen het project valt het vernieuwen van het huidige station Driebergen-Zeist en het herinrichten van het stationsgebied.

Op het gebied van infrastructuur wordt de overweg van de N225 aangepast. Het project realiseert hier een onderdoorgang, onder het spoor. Hierop wordt de regionale wegenstructuur op aangepast, onder meer door een uitbreiding met twee extra doorgaande sporen.

Energieneutraal

Het nieuwe landgoedstation wordt zoveel mogelijk energieneutraal, onder meer door energiezuinige installaties en plaatsing van zonnepanelen op de perronkappen.

Foto: Pier Eringa (CEO Prorail), Hans van Leeuwen (CFO ProRail) en Jan Prins (directeur BAM Infra) tekenen aanneemovereenkomst

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Zeist, Utrecht