Innovatief systeem met hoge isolatiewaarde in Sint Clemenskerk

De Sint Clemenskerk in Nes op Ameland brandde 3 jaar geleden af, waardoor alleen de muren nog overeind stonden.

Remmers adviseerde en zette producten in waaronder mortels, injectieharsen en stucmortels. “Alles wat kon branden was weg”, vertelt verantwoordelijke bouwbegeleiding Piet Weijer vanuit SBKG Noord-Nederland. Het uit 1878 stammende rijksmonument moest in ere worden hersteld, zo luidde de wens van het parochiebestuur.

Na overleg met de verzekeraar, de gemeente Ameland en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nam het parochiebestuur een architect in de arm, Cor Bouwstra van architectenbureau Verlaan en Bouwstra uit Vianen, en restaurator Randolph Algera uit Heerenveen. Vanuit goede ervaring in eerdere projecten spraken Algera en SBKG Noord-Nederland de voorkeur uit voor Remmers om naast adviezen producten te leveren.

Hoge isolatiewaarde en vochtregulering

Gedurende het project staan applicatiespecialisten van Remmers de uitvoerders ter plaatse bij. In de restauratie zijn, naast voegmortels, ook injectieharsen toegepast om loszittend stucwerk in het gewelf van het priesterkoor vast te zetten. Hierdoor kunnen de nog aanwezige schilderingen worden behouden en geconserveerd. Op de wanden is IQ Therm toegepast, een innovatief systeem met hoge isolatiewaarde en vochtregulering. Hierdoor wordt schimmelvorming tegengegaan voor een goed binnenklimaat. Ook zijn Remmers Saneerputz Antiekwit, Fijnputz, Grundputz, Voegenmortel, IQ Paint (warmte reflecterende verf) en Siliconenverf LA in het project verwerkt.

Oplevering: oktober 2016

“We werken vaker met Remmers vanwege de goede producten, het goede advies en de goede begeleiding”, vervolgt Weijer. Het metselwerk is nu hersteld en de muurplaten zijn aangebracht. Nadat de kapconstructie is geplaatst is het interieur aan de beurt. De oplevering van het gebouw staat gepland voor oktober 2016.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Remmers BV

Meer nieuws uit Ameland, Friesland