Duurzame koopwoningen in Bodegraven

In Nieuw Weideveld in Bodegraven worden 45 duurzame koopwoningen gerealiseerd door BAM Woningbouw en Timpaan. Eerder realiseerden het duo al 31 koopwoningen in dit gebied.

Momenteel ontwikkelt Timpaan 207 koop-en huurwoningen uit de BAM Wooncollectie in het project Antoniuskwartier in Utrecht. De gebiedsontwikkeling in Weideveld kent een gedifferentieerd woningbouwprogramma, met bewezen woningbouwconcepten voor de koopwoningen.

Er zijn exclusieve afspraken gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de ontwikkeling van 50 grondgebonden huurwoningen in het gebied. Hierdoor is het mogelijk om een hoog afzettempo met verschillende typen woningen binnen Weideveld te realiseren.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk maakt de komende weken twee woonvelden bouwrijp, zodat begin februari 2017 gestart kan worden met de bouw van 50 huurwoningen. De BAM verwacht na de zomer van 2017 de eerste woningen op te kunnen leveren. Voorts onderzoekt Timpaan met de gemeente of zij de verkoop van de volgende fase met 45 koopwoningen kunnen vervroegen naar het eerste kwartaal van 2017.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk, Zuid-Holland