Distributiecentrum Utrecht krijgt recordhoeveelheid zonnepanelen

Het nieuwe distributiecentrum van Picnic in Utrecht krijgt voor 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen. De nieuwbouw is noodzakelijk vanwege de snelle groei van de online supermarkt.

De bouw moet in maart afgerond zijn. “De twee distributiecentra die we momenteel gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend”, vertelt mede-oprichter Michiel Muller van Picnic. “Daar spelen we op in met de bouw van een groot en hypermodern distributiecentrum.”

Excellent-ambities

BREEAM Excellent is de maatstaf voor de verse bouw. Er worden diverse duurzaamheidsmaatregelen toegepast om dit ambitieniveau te behalen, waaronder hergebruik van warmte door middel van een warmtewissel-installatie. Daarnaast ligt er 20.000 vierkante meter op het dak aan zonnepanelen, die op een piekmoment 1,9 MW aan stroom opwekken. Ook op logistiek gebied wordt ingezet op duurzaamheid. Compact elektrische wagens worden ingezet om milieuvriendelijk en stil boodschappen te bezorgen.

De ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum is in handen van Somerset Capital Partners, aannemer Wouters Schijndel en projectmanager CVO-group.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht