Appartementen met hoge isolatiewaarde en label A 

Woningcorporatie WonenCentraal zorgde voor energie-efficiënte appartementen in de Nachtegaalstraat van Alphen aan de Rijn. Eigenschappen van de nieuwe appartementen zijn het energielabel A en lichte materialen.

Bij de bouw moest het gewicht van de gevelafwerking beperkt blijven. Daardoor viel de keuze van de architect en aannemer op een lichtgewicht gevelafwerking met een hoge isolatiewaarde: het buitengevel isolatiesysteem Alprotect Quattro van Duurzaam Gebouwd-partner alsecco.

Bij de gevelvormgeving werden bijzondere metselverbanden met elkaar gecombineerd. Alsecco maakt steenstrips op maat, waardoor de architect een grote diversiteit aan kleuren en structuren had.

Hoge isolatiewaarde

De isolatieplaten van Alprotect Quattro werden ingezet voor de buitengevels van de appartementengebouwen, met een isolatiewaarde van 0,34 W/mK. De panelen zijn ongevoelig voor vuil en sterk elastisch. De gevel is verder in hoge mate slagvast, zowel waar de steenstrips zijn aangebracht als op het gedeelte met sierpleister. Hiermee levert Alsecco een belangrijke bijdrage aan het energielabel A van de appartementen. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland