42 houten woningen voor Veenendaal

In het noordelijk wijkdeel van Groenpoort in Veenendaal-oost realiseert BAM Wonen 42 houten woningen. Centraal in het project Wilgenpoort staan duurzaamheid, circulariteit, het behoud van natuur en snelheid van bouwen.

Er worden diverse koopwoningen gerealiseerd, waaronder rijwoningen, twee-onder-één-kap en levensloopbestendige woningen met de mogelijkheid voor een slaap- en badkamer op de begane grond. De woningen worden gerealiseerd in Flow, een houten woningconcept van BAM.

In de fabriek

Dat werkt zo: de huizen worden in de fabriek vervaardigd en bieden ontwerpvrijheid dankzij een slim basiscasco met een flexibele trapkern. Het concept Flow past in de strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ van BAM, waarin duurzaamheid, industrialisering en digitalisering centraal staan.

Klimaatadaptatie en groenverbinding

Wilgenpoort ligt aan de centraal gelegen brink, die een sleutelrol speelt in de klimaatadaptatie van het gehele plan. De architectuur van Wilgenpoort zorgt voor lage hagen langs de voortuinen, groene buffers en brinkjes die een groenverbinding vormen met het natuurgebied De Groene Grens. Je leest hier meer over Wilgenpoort.

Deel dit artikel

permalink