Sportpaleis Eindhoven krijgt duurzame renovatie

Voor de renovatie van Indoor-Sportcentrum Eindhoven werd door Troelstra & de Vries BV uit IJlst APAX speciaal in drie kleuren geproduceerd: grijs, wit en zwart. De eis van de architect was om de kleur schakering, zoals aangebracht in het ontwerp, te behouden tijdens de renovatie.

Omdat APAX een dakbaan is die 100% krimpvrij is, licht van gewicht is en garant staat voor een lange levensduur was dit de beste keus om toe te passen op dit project. APAX is een dakbaan op basis van gemodificeerde bitumen welke met een dikte van slechts 3mm uitermate geschikt is voor renovatieprojecten. APAX wordt in een één-laags systeem toegepast. 

Grondige renovatie
In december 2012 is het dak van Indoor-Sportcentrum Eindhoven, na een grondige renovatie die bijna 2 jaar duurde, opgeleverd. In februari 2011 werd gestart met het na-isoleren van het dak en het aanbrengen van nieuwe APAX-dakbedekking. Bijna 20 jaar na de opening, in september 1993, kan men weer op een economisch verantwoorde en duurzame manier gebruik maken van het “Sportpaleis”.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SOPREMA B.V.